Αγροτουρισμός

Η οικογένεια Σούκα, για περισσότερο από μισό αιώνα, παράγει μέλι εξαιρετικής ποιότητας. Πρώτος ο παππούς Νικόλαος, άνθρωπος της φύσης, αγάπησε τις μέλισσες και ξεκίνησε τα πρώτα του μελίσσια στο βουνό της καρδιάς του, το Χελμό. Την ίδια αγάπη, μετέδωσε και στο γιο του Γιώργο, ιδρυτή της «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΧΕΛΜΟΣ” στους Άνω Λουσούς Καλαβρύτων. Σήμερα, τα τέσσερα παιδιά του, ενωμένα με τους άρρηκτους δεσμούς μιας «κυψέλης”, με αγάπη και τεχνογνωσία, συνεχίζουν την παράδοση και παράγουν βιολογικό μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό και κεραλοιφή.

 

Οι επισκέπτες του ξενώνα μας, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μελισσοκομικές εργασίες, μαζί με τα μέλη της οικογένειας Σούκα, αποκτώντας μία μοναδική εμπειρία. Ειδικότερα, κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, μπορούν να μυηθούν στη διαδικασία συγκομιδής του μελιού από τις κυψέλες και να γευθούν εξαιρετικό μέλι κατευθείαν από την «πηγή”. Με διασκεδαστικό τρόπο θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις από τους έμπειρους επαγγελματίες της οικογένειάς μας, δημιουργώντας σχέσεις αγάπης με τη μέλισσα και τα θεραπευτικά προϊόντα της.

 

Ανάλογα με την εποχή οι επισκέπτες του ξενώνα μας θα δημιουργήσουν με τα ίδια τους τα χέρια το μέλι, το βασιλικό πολτό, τη γύρη και άλλα προϊόντα που θα πάρουν μαζί τους, μαζί με τις αναμνήσεις τους.

 

Οι αγροτουριστικές δραστηριότητες στη Μελισσοκομία Χελμός θα προσφέρουν στους μεγάλους και στα παιδιά γνώσεις και εμπειρίες για μία ζωή. Τα παιδιά θα διδαχθούν την αγάπη και το σεβασμό προς τη φύση και τα πλάσματά της.